Zaporeak

Grezia

2016ko martxoaz geroztik Grezian dauden errefuxiatuei jaten ematen gabiltza. Hiru urte hauetan zehar 1.000.000 otordu baino gehiago banatu ditugu eta otorduak prestatzeko 500 boluntario baino gehiagoren laguntza izan dugu.

Denbora honetan guztian Chios eta Atenasen egon gara lanean eta momentu honetan Lesbosen gabiltza 1.300 otordu kozinatu eta banatzen. Lanean jarraituko dugu errefuxiatuek gure laguntza behar duten bitartean.

Proiektuak

  • Lesbos

    1.300 otordu kozinatzen ditugu Lesboseko gure sukaldean gure boluntarioen laguntzarekin. Otordu horiek gero 19:30tan eguna Moriatik 500 m-tara dagoen Team Humanity proiektuan pasatzen duten emakume eta haurren artean banatzen dira.

Etiopia

2011ean ekin genion Etiopiako Zaporeak Proiektuari, Wukro herrian kokatua, gure lehen proiektua izan zen. Angel Olaran Aita Zuri hernaniarrarekin ari gara elkarlanean eta hiru oinarri ditu gure proiektuak: Ostalaritza eta Gastronomia Eskola bat martxan jartzea, Kontserba fabrika bat sortzea eta Gaztandegia hobetzea. Proiektu horretan lanean jarraitzen dugu eta material guztia bidaltzekotan gaude.

Zaporeak proiektua

El desconocimiento de la población sobre la nutrición y sobre cómo deben alimentarse adecuadamente, así como la falta del equipamiento adecuado y de nociones sobre técnicas de almacenamiento y procesado de alimentos, es una de las líneas estratégicas de base que se aborda con el proyecto SABORES.

Asimismo, el proyecto SABORES pretende poner en marcha una Escuela de Hostelería y Gastronomía en Wukro, así como el desarrollo de actividades generadoras de ingresos en el ámbito agroalimentario,como son la oferta de servicios retribuidos de formación y la puesta en marcha de actividades comerciales.

Esto contribuirá al desarrollo de la región desde el punto de vista del crecimiento de su actividad económica e industrial, dando salida a los productos que se generen, así como puestos de trabajo a la población.